Синът на Златистия остава в ареста за стрелбата в Лозенец

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за Йордан Златков, обвинен за стрелбата преди дни в столичния квартал Лозенец, съобщава БГНЕС. Стрелбата стана на 18 октомври в ранния следобед, малко след 13 часа. От първоначалните данни стана ясно, че рикоширалият куршум се е отклонил към близката сграда. Инцидентът се размина без пострадали хора.

Синът на Злати Златев - Златистия е обвинен в квалифицирано хулиганство, за което законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Прокуратурата поиска най-тежката мярка. Според обвинението той е стрелял с пистолета. Пред репортерите не беше многословен, преди заседанието каза само, че със сигурност иска да се извини на семействата, че ги е стресирал по този начин.

„Съжалявам“, каза той пред камерите. Пред съда заяви, че не мисли, че е престъпник. „Моята фамилия не ме прави криминална личност, няма и да бъда”, каза той. Йордан Златков е син на Злати Златев-Златистия от Дупница. Според адвоката му Десислава Методиева няма доказателства, че Йордан е стрелял, много неща не са ясни и не са изяснени.

„Има разминаване на свидетелите, а още повече, че всички са били пияни. Как дават адекватни показания, според вас?”, попита репортерите защитничката в отговор на въпроса, че свидетели посочват именно Златев като стрелеца. Съдът посочи в мотивите си и обществената опасност, и дързостта на стореното. Изстрелите са в ранния следобед в жилищен квартал, Златев не е отчел близостта на жилищните сгради и това, че някой може да пострада. Мярката му не е окончателна и може да се обжалва пред по-горната инстанция – Софийски градски съд.

Прокуратурата повдигна обвинение и на Калоян Арсенов след стрелбата в софийския квартал „Лозенец”. Той е обвинен, че не е взел необходимите мерки при държане на огнестрелно оръжие и е застрашил живота и здравето на хората. Арсенов е освободен с парична гаранция в размер на 500 лева. Той е син на бившия министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски - Долорес Арсенова.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/kriminalni-i-syd/4543491/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини