Ансамбъл разказа в концерт миналото и бъдещето на Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Ансамбъл „Разложки мераци“ изнесе запомнящ се концерт- спектакъл, посветен на празника на град Разлог. "Продумай, Пирин, разказвай“ е  концерт, който представя историята, бита и обичаите на хората от Разлог. Техните трепети, копнежи, тяхната любов, сила и воля за живот, през всички години от създаването на града до наши дни, от робството до освобождението.

Танцьорите и певците от Ансамбъл „Разложки мераци“, заедно със самодейците от Театралния състав към НЧ „15.09.1903-1909“, разказаха една приказка за миналото и бъдещето на красивия Разлог, която докосна всеки зрител в препълнения салон на читалището. Ръководители на ансамбъла са Благой Юруков и Райна Асева. Още по-голяма автентичност вдъхна и изложбата от грънчарски и керамични изделия на Исторически музей-гр. Разлог, която бе експонирана във фоайето на читалището.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова поздравиха изпълнителите и всички зрители в залата. Те споделиха, че в навечерието на празника на града-24 октомври, концерт-спектакълът „Продумай, Пирин, разказвай“ успя да събуди още повече патриотизма, уважението към хората и любовта им към Разлог.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини