Боклуци се търкалят по улиците на Сатовча заради пробити кофи за смет

Снимка: Читател
Снимка: Читател

Сатовча е красиво място за живеене, но никой не обръща внимание на това, че няма кофи за боклук и хората са принудени да събират сметта в найлонови торби, които оставят пред домовете си. 

За това алармираха местни жители, недоволни, че проблемът със сметосъбирането от години не се решава в общинския център. 

"Пред много къщи няма контейнери, а там, където има кофи за боклук, те са изгнили, пробити и на практика нефункционални", оплакват се хората. 

" От две години нямам функционален съд. Този, който е поставен от общината, е пробит и не върши никаква работа", разказа жена от Сатовча. Тя допълва, че има внесена молба до общинска администрация за нова кофа, но не е получила отговор. 

"Увеличиха такса смет, а в същото време продължаваме да си купуваме найлонови торби за боклук и да дебнем кога ще мине сметосъбиращата машина, за да го изхвърли. Ако пропуснем, торбата остава на пътя и често уличните кучета разкъсват чувалите и ни отварят допълнителна работа", допълни тя.

Преди два-три дни кметът Арбен Мименов лично обещал да организира доставката на нови кофи за смет, ако проверката установи, че въпросната жена си е платила таксата за смет.
"Но уви, все още нама такива. Докога да чакаме? Търпението ни се изчерпва", предупреждават жители на Сатовча.

От общинската администрация увериха, че след извършена проверка за платени налози веднага ще доставят нови контейнери. От там признаха, че имат молба от граждани за нови кофи и обещаха до дни да ги осигурят. 

Не е ясно къде ще си изхвърлят боклука хората, които имат дългове към общинската администрация.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини