Започва санирането на жилищни сгради в Сандански

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Нов облик ще имат няколко блока в град Сандански след няколко месеца. Официален старт ще бъда даден с първа копка на 23 октомври /понеделник/. Проектът „Повишаване на енергийната ефективност на сградите на ул. „Солунска“ №31, ул. „Григор Пърличев“ №2, ул. „Св.Св.Кирил и Методий“ №5, ул. „Надежда“ № 30А, №30Б и №32А и №32Б, ул. „Сирма Войвода“ № 23,25,27,29,31 и ул. „Емануил Васкидович“ № 5 – гр.Сандански, община Сандански“.

Първата копка ще е пред сградата на улица „Григор Пърличев“ №2 от 14:00 ч. С изпълнението на проекта ще се повиши енергийната ефективност на жилищните сгради в курорта. Ще се достигне най-малко клас на енергопотребление „С“ в постройките, които ще бъдат санирани. Живеещите в тях ще намалят разходите за електроенергия и на газовите емисии. Ще се извърши конструктивно стабилизиране на сградите, ще се изготвят технически паспорти на всяка една от тях. Изпълнители на строителството на различните сгради са фирма „БЕТОН“ ЕООД, фирма „ИНТЕРПОЛИС“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „СТРОЙНОРМ“ ЕООД. Общата стойност на проекта е 1 451 737.12 лева. Продължителността му е 30 месеца. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини