Вълчица тормози жителите на село Гайтаниново

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Повече от месец вълчица тормози хаджидимовското село Гайтаниново. За последно хищникът е забелязан в сряда сутринта на 50-100 метра от населеното място.

„Има малки и затова не се плаши от нищо. Удуши три телета на местен стопанин. Страхуват се хората, тук живеят основно възрастни хора”, не скри страховете си кметският наместник Георги Хаджиев.

Преди дни авджии засекли вълчицата, но не посмели да стрелят, защото нямат разрешение от Държавно горско стопанство – Гоце Делчев. Селският управник и местните хора настояват да се направи хайка за вълци и да се убие вълчицата, за да си отдъхнат. В момента козари и овчари не смеят да оставят и за миг козите и овцете извън кошарите, защото ще станат жертва на хищника. По-високо в планитата пък обикаля мечка, но засега не е правила беля.

Възможно е заради големия пожар в Кресна и Симитли преди два месеца дивите животни да са избягали насам. Нека се вземат мерки навреме, за да не стане човек жертва на хищниците, призовава Георги Хаджиев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини