Кметът на Банско призова местният бизнес да вдигне цените

Admin 19 Октомври 2017 12:11 Бизнес 0
Кметът на Банско призова местният бизнес да вдигне цените
Георги Икономов

Кметът на община Банско Георги Икономов призова местните хотелиери и ресторантьори да вдигнат цените на услугите.

 „Крайно време е хотелиери и ресторантьори да осъзнаят, че сме европейски курорт, с прекрасна природа, със събития на европейски ниво – фестивали, световни купи по ски и сноуборд, с прекрасни условия в ресторанти и хотели. Всичко е на много високо ниво, по-добро от много други европейски държави, а цените са ни в пъти по-евтини”, обясни идеята си градоначалникът.

Според него не само броят на туристите е важен, а е важно да се променя качеството, за да оставят повече пари гостите в Банско. Ако преди 10 години един хотелиер имал дадена печалба при 100 туристи, сега прави същата печалба при 500 туристи.

По думите му в зимния курорт има пренасищане на пазара, а резултатът е нездрава конкуренция и намаляване на цените на услугите. Затова трябва да се вдигнат цените и местният бизнес да разчита да има клиенти на базата на това, което се предлага – водещо да е качеството на услугата.

Икономов подчерта, че Банско трябва да привлича по-висок клас туристи, но е необходимо да се повиши качеството на услугите, да се вдигнат заплатите на работещите в туризма.

"Сега има обратен ефект - една нощувка с услуга „ол инклузив” за 40 лева предполага евтин персонал, който не е обучен, а понякога се предлагат и некачествени хранителни продукти. Това отблъсква богатия турист, идват по-бедни хора. Не че и те не трябва да почиват, но ние трябва да се опитаме да привлечем и по-богатите туристи. Когато се предлага „ол инклузив”, той да е на много високо ниво. Като цяло съм против тази услуга, защото съсипва местната икономика, традициите. Туристът не влиза в механите, където да усети духа на Банско, вкуса на банските гозби. За да има по-добри хранителни продукти, по-добър персонал, по-високи заплати за този персонал, е необходимо да има по-високи цени”, аргументира се градоначалникът Икономов. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини