Николай Бошкилов поиска министерска проверка на ЦЛТР

Admin 13 Октомври 2017 14:55 Региона 0
Николай Бошкилов поиска министерска проверка на ЦЛТР
Николай Бошкилов

Николай Бошкилов настоя пред министъра на образованието и науката да назначи проверка на Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград.

Днес народният представител постави от трибуната на народното събрание въпроса с назрелия скандал около Центъра за личностно и творческо развитие на децата.

„Не считате ли за редно да назначите цялостна проверка на Центъра за творческо и личностно развитие, за да се изясни реалната ситуация и да се потуши протестната вълна в града?”, попита депутатът Бошкилов. Той коментира, че този скандал зрее от месеци и че неговото питане към министър Красимир Вълчев е провокирано от протестното писмо на учителските синдикати към КНСБ и към КТ ПОДКРЕПА.

Министърът на образованието и науката отговори, че МОН е извършило проверка по подадения сигнал, от който е констатирано, че посочените факти в писмото, не са верни. Той заяви, че при направената проверка са предоставени и проверени книгите за контрол на дейност на директора и заместник-директора. Констатирано е, че направените кадрови съкращения, са направени след проверки на директора и заместник-иректора.

В отговор на министър Вълчев Бошкилов отговори, че информация за проверката, която е назначил, е получил от местните и регионални медии. Червеният депутат отбеляза, че до него е достигнало и друго писмо от учителските синдикати към КНСБ и към КТ ПОДКРЕПА, което е адресирано именно до министър Вълчев. В писмото  те казват, че без да се съмняват в експертизата на РУО Благоевград, възразяват категорично същата да бъде извършена от тях.

„Началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов е председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към Общински съвет Благоевград и е общински съветник от листата на кмета Атанас Камбитов. Това поражда съмнения за обективност, тъй като много от случващото се в Центъра става под диктовката на зам.- кмета  Христина Шопова и с мълчаливата намеса на Ивайло Златанов. Още повече, че част от решенията на Общински съвет Благоевград, касаещи ЦЛТРДБ са станали със съгласието на началника на РУО в качеството му на общински съветник и председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания към Община Благоевград”, зачете пред пленарната зала писмото на синдикатите Николай Бошкилов.

„Обществеността в Благоевград е силно притеснена и скандализирана по отношение на този случай. За съжаление потърпевшите в случая за децата на Благоевград. За да избегнем съмнения, че проверката не е обективна, ви моля да назначите проверка от експерти на МОН, които да извършат цялостно разследване на ЦЛТРДБ”, настоя Бошкилов.

Министърът на образованието и науката даде дума да назначи министерска проверка в ЦЛТР. 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини