1000 лв. глоба за некатегоризиран апартамент в хотел край Разлог

Admin 13 Октомври 2017 10:52 Региона 0
1000 лв. глоба за некатегоризиран апартамент в хотел край Разлог
Снимка: Vesti.bg

Апартамент без категория в туристически комплекс край Разлог донесе глоба от 1000 лева на собственика на обекта. Решението е на съда, който намали с 200 лева размера на санкцията в издаденото наказателно постановление от Комисията за защита на потребителите.

Проверката е извършена на 27 септември миналата година. Установено е, че хотелът има удостоверение за четири звезди с капацитет 127 апартамента с 428 легла. На гърба на издаденото удостоверение за категоризация на туристическия комплекс имало посочен списък с номерата на категоризираните апартаменти, в които дружеството може да извършва туристическа дейност и да настанява гости на комплекса. На рецепцията се водел регистър на настанените гости в комплекса. Точно от този регистър е установено, че туристи са настанявани в апартамент, който не бил включен в списъка на категоризираните апартаменти.

Без значение в случая е обстоятелството поради какви причини не е приключила процедурата за категоризиране. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини