Има ли сериен отровител на животни в Кресненския пролом

Снимка: Marshruti.com
Снимка: Marshruti.com

Едно ловно куче и една лисица са открити отровени в района на благоевградското село Горно Церово. Умъртвените животни са открити вчера от комисия, съставена от представители на РИОСВ, БАБХ и полицията. На място са присъствали и еколози от Фонда за дивата флора и фауна. 

Кучето и лисицата са намерени в дере, в труднодостъпна местност. Първо мъртвите животни са забелязани от ловци в района, които сигнализирали компетентните институции. 

"Сигналът от ловците бе, че в района има и отровени диви птици. Вчера не успяхме да ги открием, защото мястото е труднодостъпно. Но в следващите дни най-вероятно ще направим обход на терена", заяви Емилиян Стойнов от Фонда за дивата флора и фауна.

От откритите вчера мъртви животни са взети проби, които ще бъдат изпратени в испанска лаборатория. 

"Ако се докаже, че са умъртвени с отрова, тогава ще можем да говорим за сериен отровител на животни", заяви Стойнов. Той припомни, че през април отново в същия район неизвестен злосторник отрови цяла колония белоглави лешояди.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини