Шампионат по мотокрос събира над 100 участници в Самуилово

Admin 12 Октомври 2017 20:33 Региона 0
Шампионат по мотокрос събира над 100 участници в Самуилово
Снимка: Община Петрич, архив

Над 100 участници ще има на финала на първия в страната традиционен щампионат на България по мотокрос, който ще се състои тази неделя в петричкото село Самуилово. Атрактивната надпревара ще се проведе на 15 октомври от 10,30 часа на пистата край селото, а награждаването е насрочено за 15,00 часа. Техническият контрол на моторите ще е в петък, а в събота са свободните тренировки и квалификациите за място.

Най-малкият участник ще е 7-годишният Александър Тасев от град Симитли, няколко мъже над 60 години също ще покажат какво могат. За всички жители и гости на Самуилово, които ще са сред зрителите, ще има много емоции и адреналин.

Надпреварата ще е в няколко класа – МХ 65, МХ 85, МХ Жени, МХ Ветерани, МХ 250, МХ 450, МХ 1 и МХ 2. Конкуренция на българските състезатели ще правят участници от Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Кипъл, Русия, Полша и Дания. Очакват се зрители от съседните ни страни Македония, Сърбия и Гърция.

Пистата край Самуилово е перфектна, има и дистанция за скорост, и елементи за адреналин и атракция. Това е най-дългото трасе в България – 2200 метра. В същото време е и най-добре подготвената в момента в Югозападна България. Всеки месец се подравнява, а това струва 2000 лева. За финансирането на дейностите по поддръжката на пистата помагат частни спонсори и община Петрич. „Цяла седмица багер и самосвал са на трасето, правим нови елементи, подобряваме други. Предстои ни истински празник на мотокроса”, казва кметът Кирил Стоянов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини