Офшорка, регистрирана в Кипър, кандидат да асфалтира улица в Покровник

Admin 12 Октомври 2017 20:18 Региона 0
Офшорка, регистрирана в Кипър, кандидат да асфалтира улица в Покровник
Снимка: ИлинденПрес, архив

Три фирми се конкурират за обществената поръчка на община Благоевград за благоустрояването на ул. „Яне Сандански“ в село Покровник срещу 1 395 971 лв. без ДДС, съобщава вестник Струма. Сред кандидатите, подали документи за участие, е софийската „ПСТ Груп“ ЕАД, представлявана от Божидар Георгиев. В съвета на директорите й са вписани трима души, а едноличен собственик на дружеството е „Колвик Сървисис Лимитид“, офшорка, регистрирана в Кипър. Конкуренти са й благоевградските фирми „Пиринстрой инженеринг“ ЕАД на Стефан Стоев и Костадин Костов и „Агромах“ с управител Виктор Велев.

През пролетта жители на Покровник се организираха в социалните мрежи и излязоха на протест на площада в селото срещу калта, която са принудени да газят по улиците, като поискаха да се предприемат незабавни мерки за подобряване на инфраструктурата. В резултат на гражданската им активност улиците бяха чакълирани, а кметът на община Благоевград Ат. Камбитов се ангажира при първа възможност да задели средства за реновирането на една от основните пътни артерии, за която още миналата година бе изготвен проект за благоустрояването й. Преди това на същата ул. „Я. Сандански“ бяха подменени ВиК мрежата и комуникациите.

Очаква се до 2-3 седмици комисията по провеждане на обществената поръчка да пристъпи към отваряне на ценовите оферти на кандидат-строителите.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини