В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община

Admin 12 Октомври 2017 19:34 Региона 0
В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община
Снимки: Община Петрич

В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община. Тази година проявите се организираха съвместно от Областна администрация Благоевград и Общинска администрация Петрич с акцент – комуникационни инициативи и приоритети на България в бъдещото председателство на Съвета на Европа.

Официалната част, в хода на която бяха направени три презентации, премина под надслов „Българската община - европейски мост към бъдещето”. Заседателната зала на Община Петрич събра представители на различни съсловия, гимназисти, кметове на населени места и общински съветници за отбелязването на Деня на българската община. Срещата официално откри заместник-кметът по „Хуманитарни дейности” Илияна Попова, откроявайки ролята на Общината като административна единица за развитието на регионите в страната.

Областният управител Бисер Михайлов детайлно сведе до знанието на присъстващите приоритетите на България свързани с бъдещото председателство на Съвета на Европейския съюз. Бисер Михайлов обърна сериозно внимание също на ползите от членството на страната в европейското семейство вече 10 години, натрупания опит и новите предизвикателства.                                                                        

Експертът по европейски програми и проекти на Община Петрич Зорница Авгинова представи мултимедийна презентация на тема „10 години в Европейски съюз – възможности и предизвикателства за община Петрич”, в която бяха отчетени успешно изпълнените проекти по европейски програми до момента от Община Петрич, които основно са променили градската среда и образователната инфраструктура. Гиманзистката Станислава Стефанова от ПГ „Пейо Яворов” излезе с презентация на тема „Какво дава Европейският съюз на младежта”. Също за Деня на българската община на градския площад в Петрич се организира експозиция на открито на картини на местни художници , кулинарна изложба на традиционни за този край ястия, дегустация на вино и месни продукти произвеждани в общината. Всичко обединено под мотото „Петрич – единство на традиция и модерност в Европейското семейство”. За празника днес на сцената се изявиха също младежки групи и състави.

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини