Масирани проверки за безпризорни животни на пътя край Разлог

Admin 12 Октомври 2017 09:27 Региона 0
Масирани проверки за безпризорни животни на пътя край Разлог
Снимка: Община Разлог

Над 30 актове и наказателни постановления са съставили служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“ в Община Разлог за нарушаване на нормативната наредба и свободното пускане на животни на територията на общината. Въпреки усилията на общинските служители и извършваните досега проверки, недобросъвестни фермери  продължават да пускат свободно животни по пътищата и земеделските райони около тях, което е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия. „Община Разлог ще бъде безкомпромисна при решаването на проблема.“-коментира кметът инж. Красимир Герчев. Експерти от отдел Екология, чистота и земеделие“ в Община Разлог, служители на полицията и съответните ветеринарни служби започнаха извършването на ежедневни проверки и предприемането на съответните мерки по съставяне на актове и налагане на глоби.

Свободното излизане  на животни по пътното платно на участъци от пътя Симитли-Разлог-Гоце Делчев, Велинград-Якоруда-Разлог и пътищата от общинската пътна мрежа както през деня, така и в малките часове на денонощието, е сериозна предпоставка за ПТП. Съгласно нормативната уредба се забранява и свободното пускане на животни без присъствието на пастир. Един от основните проблеми е и пускането на нечипирани и немаркирани животни,  като съответните служби започват масови проверки за подобни нарушения и последващи глоби и наказания.

С настъпването на есенно-зимния сезон обстановката става още по-опасна. Община Разлог апелира за повишено внимание, относно проблема  от страна на животновъдите в региона и спазване на нормативната наредба. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини