Просветният инспекторат не откри нарушения в ЦЛТР в Благоевград

Просветният инспекторат не откри нарушения в ЦЛТР в Благоевград

Регионалното управление на образованието не откри нарушения на Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград.

Инспекцията бе извършена след сигнал на представители на синдикалните организации КТ "Подкрепа" и КНСБ в областния център, че Центърът се управлява като частна школа от заместник-кмета Христина Шопова. 

Според Бонка Ичкова и Ирина Андонова в звеното има редица документални нарушения и двете настояха за проверки от всички възможни институции. По техни данни домакинът в Центъра получавал заплата от 1000 лева, което е повече от месечните възнаграждения на самите перподаватели. Двете синдикални лидерки се усъмниха в професионалните качества на директорката Цветанка Гаврилова и заявиха, че тя няма никакъв педагогически опит. Заради тези и други съмнения за нередности, те поискаха щателна проверка и от Министерството на образованието. 

Днес стана ясно, че проверката на просветния регионален инспекторат не е открил нарушения в звеното. Според директора Ивайло Златанов домакинът съвместявал още две длъжности - отговорник и огняр. По щатно разписание заплатата му е 529 лева, а не 1000 лева.

Директорката на Центъра за личностно и творческо развитие пък има 17 години трудов стаж. Цветанка гаврилова е преподавала хореография в Катедрата по изкуства в ЮЗУ, има бакалавърска диплома по хореографска педагогика и магистърска степен по управление на образованието.

На 1 февруари т. г. Емилия Вишанина се е пенсионирала като заместник-директор на Центъра. Тогава Анелия Николова, която е съпруга на заместник-кмета по финансите в община Благоевград - Иво Николов, от финансов контрольор става заместник-директор по административната част, като предишната й длъжност е закрита като щат. 

Според Ивайло Златанов, по стария закон в учебно заведение с до 500 деца директорът може да си назначи един заместник, а ако децата са до 1000 - двама заместник-директора.

Сега обаче няма такова изискване и е въпрос на мениджърско виждане колко заместници ще си назначи директорът на Центъра.
В звеното по списък се водят в момента 1565 деца.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини