В Москва гори огромен пожар. Евакуирани са над 3000 души

снимка :ТАСС, Михаил Джапаридзе
снимка :ТАСС, Михаил Джапаридзе

3000 души са евакуирани от търговски център „Синдика“ на московския околовръстен път, където гори голям пожар, съобщи началникът на главното управление за московска област Сергей Полеткин.

„От сградата са евакуирани 3000 души. По предварителна информация няма пострадали“,- заяви той. В борбата с огъня участват около 100 човека и два хеликоптера, оборудвани с устройства за разпръскване на вода. Досега те са осъществили 15 курса за гасене на пожара, изливайки общо 75 тона вода.

ТАСС съобщава, че търговският център гори по цялата си площ, а стълб черен дим се издига от центъра му. Пожарно-спасителна техника е разположена около цялата сграда.

Особено силен е огънят на първите етажи, където се намира паркингът. Там могат да се видят и останките от изгорени автомобили. По-рано беше съобщено, че на паркинга са избухнали няколко коли. Засега не се отхвърля версията за терористичен акт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини