В Дагоново скоро ще заработи завод за обработка на плодове и зеленчуци

Admin 06 Октомври 2017 13:38 Бизнес 0
В Дагоново скоро ще заработи завод за обработка на плодове и зеленчуци
Снимка: фейсбук

В село Дагоново скоро ще заработи завод за преработка на зеленчуци и плодове. то ще осигурява сезонна работа на 150 -200 души в община Белица, където безработицата традиционно е сред най-високите у нас.

„В момента се довършва самата сграда. Вече дойде и част от оборудването – хладилници, камери, маси, техника. Оформя се и голям паркинг, за да има къде да паркират тировете, прави се и озеленяване на района”, разкри кметът на Дагоново Иван Барабунов.

Над 30 души ще се трудят във фабриката целогодишно. 

Инвестицията надхвърля 2,5 млн. евро. Обектът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България" ЕООД. Инвеститорът харесал село Дагоново, защото тук хората са трудолюбиви, а селото се намира до пътя Разлог-Велинград.

Дейността на завода ще бъде насочена към първична преработка на плодове и зеленчуци, както и към замразяване и изсушаване. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона. В дейностите на предприятието ще бъде включено и сушене на гъби.

Новото предприятие ще работи и ще изкупува продукцията и на местни производители на плодове и зеленчуци, но при положение, че са с добро качество и отговарят на изискванията. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини