Хотелиери и експерти разискват предстоящия зимен сезон в Банско

Admin 30 Септември 2017 18:20 Бизнес 0
Хотелиери и експерти разискват предстоящия зимен сезон в Банско
Снимка: ИлинденПрес, архив

Регионалната служба по заетостта в Благоевград и Бюрото по труда в Разлог организират в Банско информационен ден за работодатели в сферата на туризма. Събитието ще се проведе на 3 октомври от 11,00 часа в Информационния център в курортния град. Експерти ще запознаят хотелиери и ресторантьори с възможностите за посредничество за удовлетворяване на потребностите от кадри за предстоящия зимен туристически сезон. Присъстващите ще получат информация за Закона за трудова миграция и трудова мобилност и начините за наемане на работници от други страни за сезонна заетост.

През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа хиляди работници. Много от кадрите са работили през лятото на българското Черноморие. Идват и безработни от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила. Най-много обаче са наетите от Пиринския край, където със сигурност ще падне нивото на безработица. Това важи най-вече за близките до курортите общини Симитли, Белица, Якоруда, Хаджидимово и Гърмен. За този сезон се очаква и наемането на чужденци, защото не достигат родни квалифицирани кадри.

Специализирана трудова борса ще се организира за поредна година и в Разлог за подпомагане на туристическия бранш в общината и в съседния курорт Банско в търсенето на качествена работна ръка в навечерието на зимния сезон. Събитието ще се проведе на 18 октомври преди обяд в залата на читалището. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини