Ремонтират околовръстния път на Сандански, правят кръгово кръстовище

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Започав дългоочакваният ремонт на околовръстния път в град Сандански – улица „Стефан Стамболов“. Ремонтните дейности стартират утре. Рехабилитацията на важната за жители и гости на курорта включва подмяна на водопроводната и канализационната система, полагане на комуникационни тръби и нова асфалтова настилка. Старата настилка ще бъде оползотворена и ще се положи на Южната дъга. Тротоарните площи ще бъда изцяло заменени с нови.

Ще бъде изградено и първото кръгово движение в град Сандански на кръстовището на улица „Стефан Стамболов” и булевард „Тодор Каблешков”. Ще бъде направен изход от кръговото движение към Южната дъга, която свързва района с квартал „Изгрев”.

Околовръстният път на няколко места ще бъде разширен с изграждане на допълнителни ленти – на кръстовището с улица „Воден“ /при пазара/ и на кръстовището с улица „Сердика“ /при автогарата/, като светофарната уредба ще се запази. „С осъществяването на проекта ще се осигури по-бързо придвижване, ще се подобри ефективността на градския транспорт, значително ще се облекчи трафикът и ще се намали замърсяването на въздуха”, коментира кметът на общината Кирил Котев.

Движението по време на ремонта ще се осъществява по алтернативен маршрут. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината. При влошаване на времето ще бъде положен биндер, за да се отвори и използва пътят. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини