Легендата Наим Сюлейманоглу в критично състояние. Бори се за живота си

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Легендата в щангите – трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е изпаднал в изкуствена кома. Това съобщава електронното издание на турския в. „Хюриет“, цитиран от"Седмичен обзор".

Поради чернодробна недостатъчност Джобният Херкулес се намира в критично състояние и се бори за живота си.

Наим Сюлейманоглу се намира в интензивното отделение на болница „Бакъркьой Сади Конук“ в Истанбул. Според личния му лекар и близък приятел Аднан Багръачък, ако на щангиста не му бъде трансплантиран черен дроб може да загуби своя живот и дните му са преборени.

“Наим Сюлейманоглу има чернодробна недостатъчност. Ако в най-кратък срок не бъде приет за лечение в трансплатационен център и не му бъде направена трансплантация на черен дроб може да почине. Времето е много ограничено. Наим Сюлейманоглу е легенда, благодарение на когото тази страна е спечелила безброй медали и е носителка на безброй рекорди. В момента е в интензивното отделение и не е в съзнание. Аллах да му е на помощ”, каза д-р Аднан Багръачъ, пише OFF News.bg.

Наим Сюлейманоглу не е пожелал никой да знае за неговото заболяване.

"Не казвайте на никого, не търсете никого. Никаква помощ за мене не искайте, без това изживях живота си. Мога и да почина“, казал Наим Сюлейманоглу пред най-близките си.

Легендарният щангист не е споделил за болестта си дори на собствения си син. Но след като нещата се влошават близките му потърсили Халил Мутлу (друга легенда в щангите – б.а.).

Запознати със случая споделиха, че Наим Сюлейманоглу от 2 месеца е бил на лечение. Изписан е миналата седмица от болница, но два дена след като състоянието му се влошава, е докаран с линейка обратно.

Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в семейство на български турци в село Птичар, Момчилградско. Започва да тренира вдигане на тежести от ранна възраст, като през 1983 година за пръв път подобрява световен рекорд. На следващата година няма възможност да вземе участие в Олимпиадата в Лос Анджелис, тъй като тя е бойкотирана от България и други съюзници на Съветския съюз. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов.

По време на Световната купа в Мелбърн през 1986 година Шаламанов успява да емигрира в Турция. Той получава турско гражданство и променя името си на Наим Сюлейманоглу. Българското правителство не се опитва да попречи на участието му в Олимпиадата в Сеул през 1988 година и получава парична компенсация от 1 250 000 долара.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три неуспешни опита да подобри олимпийския рекорд, след което прекратява състезателната си кариера. Също така е два пъти световен и три пъти европейски шампион за България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини