Съдят пиян шофьор, ранил граничен полицай от ГКПП-Златарево

Съдят пиян шофьор, ранил граничен полицай от ГКПП-Златарево

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд А.В. за извършено от него престъпление по чл. 343 от НК.

На 30.09.2016 г., на десен завой на пътя в посока с. Първомай – с. Чуричене, обвиняемият В. управлявал собствения си лек автомобил „Мицубиши-Паджеро“ в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 1.13 промила. В нарушение правилата за движение по пътищата той навлязъл в лявата половина на платното, предназначена за насрещно движещи се превозни средства.

В резултат на действията му като шофьор обвиняемият предизвикал пътно транспортно произшествие, като челно се ударил в служебния автомобил на ГПУ-Златарево марка „Ленд Роувър“, управляван от правоспособен водач.

С поведението си А.В. причинил по непредпазливост средна телесна повреда на возещия се в него служител - счупване в областта на дясната ръка, и създал опасност за здравето на лицата, пътуващи в другото МПС.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини