С банков кредит от 1,2 млн. лв. погасяват дългове на ВиК-Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

С банков кредит ще погасяват дълговете на Вик-Петрич. На последната си сесия общинските съветници дадоха зелена светлина на предложението на кмета Димитър Бръчков да бъде изтеглен заем от 1,2 милиона лева, с който ще се стабилизира финансово водното дружество.

Общинското предприятие има окобо 600 000 лева задълженията към ЧЕЗ, а 400 000 лева дължи към НАП, които ще бъдат погасени с въпросния банков кредит. 

Сумата трябва да се върне за 3 години. Местният парламент даде съгласие община Петрич да гарантира пред банковия кредитор издължаването на задълженията на водното дружество по кредита. Кметът Димитър Бръчков ще участва в преговорите по вземането на кредита, като даде общинска гаранция, че той ще бъде върнат. В двуседмичен срок след усвояването на заема управителят на ВиК – Ивайло Христов, е длъжен да даде пълна информация за разходването му. Всеки месец ще уведомява местната власт за начина, по който се обслужва кредитът. 

В същото време ВиК-Петрич има милиони несъбрани вземания. Ръководството трябва да изготви финнасов план за събиране на дължимите суми.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини