Самуилово чака гранда „Левски” за голям футболен празник

Кирил Стоянов, кмет на Самуилово
Кирил Стоянов, кмет на Самуилово

С приятелски мач срещу столичния гранд „Левски” аматьорският футболен клуб „Калабк” от петричкото село Самуилово ще отпразнува 11 години от възстановяването на своята дейност.

Местните жители са в трескава подготовка за спортното шоу, което ще се състои на 7 октомври.

„Надяваме се, че ще дойдат някои от звездите на „Левски” – Обертан, Прохазка, Жорди Гомес, тъй като няма мачове в Първа лига във въпросния уикенд. За организацията ни помага и Националният клуб на привържениците на столичния клуб. Поканили сме и ветерани на столиччния клуб от близкото и по-далечното минало. Целта е да направим шоу за публиката, а не да гоним резултат в мача и да се доказваме, знаем си мястото на футболната карта на България”, разказа кметът на населеното място – Кирил Стоянов.

В програмата е предвиден и турнир за младите надежди на „Левски”-София, „Беласица”-Петрич, „Подгорец-село Коларово и домакините от „Калабак”. Футболни срещи ще има от сутринта до вечерта на стадиона в Самуилово, който е сред най-добре поддържаните в целия регион.

Футболният клуб на Самуилово е създаден през 1952 година. През 2000-та година клубът преустановява спортния си живот. През 2006 година кметът Кирил Стоянов възстановява спортната му дейност. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини