След горещото лято: Идва суха есен и мека зима

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

След горещото лято се очертава да имаме суха есен и топла зима. И макар и днес навън да е мрачно и хладно, все още предстоят топли дни. Това стана ясно от прогнозата на климатолога доц. Георги Рачев в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Въпреки че вървим към студената половина на годината, през следващите дни температурите ще започнат бавно да се повишават. През уикенда ни очаква слънчево и топло време с максимални показатели около 20 градуса", каза още доц. Рачев.

Климатологът прогнозира, че ни очаква суха есен, с температури по-високи от нормалните за месец септември, а на фона на глобалното затопляне се очертава и зимата да бъде по-топла.

"Това в никакъв случай обаче не означава, че няма да има сняг, поледици, виелици и студове", обясни той.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини