Графа с концерт за празника на Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

По случай предстоящата 105-годишнина от Освобождението на град Банско, Общината е подготвила едноседмична празнична програма, с която да бъде отбелязана паметната дата.

Честванията ще започнат на 29 септември с представянето на новата книга на артиста и писател Константин Икономов – „Домислици“. Останалите културни събития, предвидени в програмата, са прожектирането на тематични ленти, посветени на историята на Банско в рамките на Кинопанорамата „Банско – назад във времето“, гостуващата изложба „Ний сме достойни лаври да берем“, както и юбилейният концерт на танцов клуб „Силвана денс“.

В чест на празника, Музеен комплекс-Банско предвижда Ден на отворените врати, а по традиция самодейците към Читалище „Никола Вапцаров“ и техните ръководители отново са подготвили вълнуващ спектакъл за своята вярна публика. „Цветовете на времето“ ще представи пъстротата и колорита на месния фолклор – симбиоза от музика и танц, като ще бъде проведено и любопитно дефиле на автентични носии, грижливо пазени в семейните скринове и сандъци.

За децата също е помислено. Спортен празник „Децата на Банско спортуват и се забавляват“ организират спортните клубове в града. На стадион „Св. Петър“, насърчавани от треньорите в различните дисциплини, децата ще спортуват и играят на открито, като, разбира се, за най-добрите ще има и награди. Традиционният риболовен турнир „Детето риболовец без дрога“ отново е част от празничната програма, а за малките киномани ще бъдат прожектирани любими анимационни филми.

Кулминация в честванията на празника на Банско ще бъде концертът на обичания от малки и големи – Графа, който ще гостува на планинския град със специално подготвена програма. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини