Трудова борса среща хотелиери и работници в Разлог

Admin 19 Септември 2017 19:16 Бизнес 0
Трудова борса среща хотелиери и работници в Разлог
Снимка: ИлинденПрес, архив

Специализирана трудова борса ще се организира за поредна година в Разлог. Идеята е по този начин да се помогне на туристическия бранш в общината и в съседния курорт Банско в търсенето на качествена работна ръка в навечерието на зимния сезон.

Срещата между работодатели и работници ще се проведе на 18 октомври преди обяд в залата на читалището. 

„Десетки работодатели от хотелиерския и ресторантьорския бизнес очакваме да заявят свободни работни места”, твърдят служители на Дирекция „Бюро по труда” в град Разлог. 

"Интересът винаги е много голям, доста са тези работодатели, които заявяват свободните позиции за работа директно в Бюрото по труда. На борсата обаче те ще имат възможност да представят дейността си и да проведат директни срещи с проявилите интерес безработни лица, за да постигнат договореност за тяхното наемане на работа”, уточни Станислава Поповска, директор на Агенцията по заетостта в Пиринския край.

През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа хиляди млади хора. От години обаче работодателите се оплакват от недостиг на квалифицирани кадри. Дали и през този зимен сезон ще е така - времето ще покаже.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини