Телешки кебап с фасул за 500 души сготви Ути Бъчваров в Момчиловци

Снимки: Фестивален пресцентър
Снимки: Фестивален пресцентър

Момчиловски кебап с телешко месо и фасул сготви Ути Бъчваров в смолянското село Момчиловци. Традиционният специалитет е приготвен специално за гостите на Фестивала на киселото мляко в родопското село, а известният готвач кръсти ястието Момчиловски кебап, който чудесно се комбинира  с вкусното кисело мляко.

В кебапа, от който ще излязат около 500 порции, са вложени 70 кг. обезкостено телешко месо, 15 кг. фасул, чувал моркови, чувал  лук, целина и джоджен. Любимият на всички готвач от екрана запретна ръкави от зори, тъй като за приготвянето на вкусната гозба са необходими най-малко 5 часа. 

Паралелно с приготвянето на  вкусната гозба се проведе и конкурс за кулинарни специалитети. Наградата за най-вкусно ястие спечели Катя Мандова, която приготви качамак с масло и сирене и родопски клин. Цветка Радкова пък бе отличена в надпреварата за традиционно ястие. Тя представи плодов щрудел, придружен със млечен сос с мед, арония и орехи. Наградата за най-добре изглеждащо ястие отиде при Иванка Шукерова за нейния чийз кейк, направен във формата на сърце. Присъдена бе и специална награда на ученичката Елена Кировска, която сама е приготвила перфектен  крем карамел. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини