БСП отбелязва 9 септември с празнични прояви в Пиринско

БСП отбелязва 9 септември с празнични прояви в Пиринско

Областният съвет на БСП в Благоевград ще отбележи 73-та годишнина от избухването на Деветосептемврийското антифашистко народно въстание и победата над хитлерофашизма в България, с празнични прояви във всяка една от общинските организации на БСП в областта.

В Гоце Делчев тържеството ще се състои в навечерието на празника, а именно на 8 септември /петък/. Общинският съвет на БСП е организирал Фото-изложба посветена на антифашисткото движение в Неврокопско, която ще бъде открита в 17.00 часа в Общинския исторически музей. След това, в 18:00 часа ще бъдат положени венци и цветя на „Братската могила“ в гр. Гоце Делчев.

В останалите общини, празненствата по повод 9 септември, ще бъдат на самия ден в събота.

В Благоевград годишнината ще бъде отбелязана в 10:00 ч. ,на Братската могила, с полагане на цветя и кратка програма по повод победата над хитлерофашизма.

В Банско честванията ще започнат в 10.00 часа с полагане на цветя на паметника на Иван Козарев, който се намира в гр. Добринище. След това, в 10.30 часа, цветя ще бъдат положени и на паметника на големия поет Никола Вапцаров в гр. Банско.

В Белица ще положат цветя на паметника на загиналите антифашисти от Белица, като събитието ще бъде от 10:00 часа. След това, ще бъде открита реновирана градинка по инициатива на БСП и реализирана съвместно с община Белица. Откриването е в 11:00 часа.

В Гърмен социалистите ще отбележат 73-та годишнина от избухването на Деветосептемврийското антифашистко народно въстание и победата над хитлерофашизма с две прояви: полагане на венци и цветя на паметника на Борис Минчев в 13:30 часа и връчване на грамоти за дългогодишна дейност в БСП – Гърмен от 14:00 часа.

В Кресна – по повод 9 септември ще се проведат срещи с партийния актив в селата Ощава и Будилци.

В Петрич годишнината ще бъде отбелязана в 10:00 часа с полагане на венци и цветя на паметника на Антон Попов в гр. Петрич

В Разлог социалистите също ще положат  венци и цветя – на паметника на Никола Парапунов в 10:00 часа.

В Сатовча 9 септември ще бъде почетен в 12:00 часа с полагане на цветя на паметник „Костница“

В Сандански празникът ще започне в 10:00 часа с полагането на венци и цветя пред паметника на Кръстьо Хаджииванов. След това социалистите от сандански ще вземат участие в тържествата на язовир Копринка

В Симитли общинският съвет на БСП ще отбележи 9 септември с участие в тържествата на язовир Копринка

В Струмяни ще положат цветя на чешмата, изградена в памет на падналите в борбите срещу фашизма. Събитието започва в 10:00 часа.

В Хаджидимово социалистите ще отбележат празника в 10:00 часа с полагането на цветя на паметника на загиналите в отечествената война

В Якоруда ще положат венци и цветя на паметника на загиналите антифашисти. Началото е в 10:00 часа

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини