Общинар от ГЕРБ е собственикът на пистолета, с който дете уби мъж

Снимка: Снимка zaseptemvri.blogspot.bg
Снимка: Снимка zaseptemvri.blogspot.bg

Пистолетът, с който 6-годишно дете застреля собственик на заведение в село Виноградец, е на председателя на Общинския съветник в Септември и член на ГЕРБ Лазар Влайков, пише OFF News.bg. Той е задържан, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик за „Фокус“.

Пистолетът е законно притежаван. Влайков е задържан за 24 часа, а работата по случая продължава.

Малко преди полунощ в питейно заведение в село Виноградец празнували рождения ден на 6-годишното дете и един гостите извадил законно притежавания си боен пистолет. Започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето. То стреляло неволно и ранило смъртоносно собственика на заведението. Тялото му е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина” - Пазарджик.

През януари 2012 г. Лазар Влайков е бил изключен от структурата на ГЕРБ, след като намушкал с нож 40-годишен мъж от Пазарджик. Инцидентът е станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар с два леки автомобила - „Пежо", управляван от 40-годишния мъж, и „БМВ" с водач 27-годишната Анелия С. от Виноградец. Проблемът възникнал, защото никой от двамата водачи не превключил на къси светлини.

При скандала съветникът от ГЕРБ нанесъл множество порезни рани в областта на гърдите и гърба на 40-годишния Тодор. Лекари от университетската болница "Свети Георги" спасяват ранения при спешна операция, а Влайков е задържан. По случая е образувано производство. Тогава Влайков е изключен от структурите на ГЕРБ.

След случая през 2012 г. той е изключен, но близо година след това той отново кандидатствал за членство в партията. Бил приет, защото към момента срещу него не е имало влязла в сила осъдителна присъда. Като кандидат за председател на общинския съвет той представил свидетелство за съдимост, от което ставало ясно, че той е неосъждан.

Високопоставени източници от ГЕРБ заявиха за OFFNews, че се очаква проверката на полицията по случая и вероятно Влайков ще бъде изключен повторно от партията. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини