Младежи от Турция готвят в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Шестима доброволци от Турция представят страната си в България, като в момента са в град Разлог. Там ще останат в продължение на два месеца. Младежите вече впечатлиха доста местни хора с приготвянето на оригинални турски ястия. Любителите на ориенталската кухня се насладиха на приятна атмосфера, вкусни гозби и рисуване с къна. Ястията бяха приготвени под зоркото око на готвача Тодор Алистаров.

Мелике, Седанур, Михрибан, Есра, Ебранур и Анил са доброволци от Република Турция на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) по проект “Voluntarism as a lifestyle”, финансиран по програма „Еразъм+“.
Младите представители на югоизтоната ни съседка приготвиха и поднесоха седемстепенно меню на клиентите на елитно заведение в Разлог, като изненадаха гостите с рисуване на къна и приготвяне на турски чай и турско кафе. Гостите на заведението останаха очаровани от доброволците и изявиха желание за още подобни мероприятия с ориенталски полъх.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини