Турци биха наши гранични полицаи на ГКПП-Капитан Андреево

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Турци са нападнали и удярили български граничари на ГКПП „Капитан Андреево“. Единият полицай е със счупен крак, а нападателите са задържани, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал в сряда около 23 ч., когато пристигнал микробус от Турция, в който пътували мъж, три жени и две деца.

Всички те били роднини, част от тях немски граждани от турски произход. Останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След проверка на паспортите им, граничните полицаи поискали да проверят и превозното средство за укрити лица, но пътуващите отказали да слязат. Шофирала 26-годишна жена, която потеглила.

Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Шофьорката ударила единия полицай в лицето, а 47-годишният А. О. нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен.

Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, като не са намерени укрити лица в него. Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение.

За случая е уведомена прокуратурата, започнало е разследване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини