Фирмата на Галчев взима още 10 млн.лв. без търг за ремонт на НДК

Снимка: Economic.bg
Снимка: Economic.bg

Строителната компания „Галчев инженеринг“ ще получи 10 млн. лв. без ДДС от бюджета на НДК за изграждането на новата му система за сигурност. Компанията, която изпълнява ремонтите в сградата на българското председателство на Съвета на ЕС, ще получи средствата без да участва в търг, а директно чрез пряко договоряне, става ясно от публикуваната процедура, пише Economic.bg.   

Парите за системата за сигурност бяха отпуснати с постановление на правителството, с което се правят промени в капитала на НДК с 28 млн. лв. От тях до 10 млн. лв. без ДДС са за провеждането на обществена поръчка и избор на изпълнител за „Единна хомогенна глобална система за сигурност“. Средствата са осигурени от бюджета на министерството, ангажирано с организацията на председателството.

Мотивите изпълнител и на двете поръчки да бъде „Галчев инженеринг“ са свързани с притеснението на ръководството, че няма да може да усвои средствата за изграждането на системата за сигурност преди началото на българското председателство, което започва в началото на 2018 г.

Предметът на обществената поръчка включва изграждане на система, която да осъществява мониторинг и оповестяване в реално време в случай на терористичен акт, видеонаблюдение, контрол на достъпа в сградата и СОТ система. В сумата са включени и други дейности като обновяване на пожаро-известителна система и необходимата техника за безжична мрежа. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини