Тероризъм в Барселона. Микробус гази наред, 13 убити и над 30 ранени

Снимка: Клуб Z
Снимка: Клуб Z

Микробус връхлетя върху десетки хора в пешеходната зона в центъра на Барселона, съобщи БНТ. 

Най-малко 13 души са убити. Поне 30 души са тежко пострадали. Шофьорът е мароканец, а полицията вече обяви, че това е терористичен акт.

Трагедията е станала на булевард "Лас Рамблас", водещ към пристанището. Микробусът-убиец се е движел на зиг-заг и затова жертвите са толкова много.

На местопроизшествието има много линейки на "Бърза помощ" и пожарни коли. Затворени са метростанциите в района. Властите съветват гражданите да не излизат в района на намиращия се наблизо централен площад "Каталуня".

Инцидентът предизвика блъсканици на няколко места в центъра на града. Полицията обяви, че издирва мъж, висок около 1,70 метра, с бяла риза на сини райета. Засега няма данни за втори нападател, но изтече информация, че втори микробус е газил наред. Появи се информация и за нападение в турски ресторант в Барселона, където терористи са взели двама души за заложници

"Паниката е голяма", разказа пред бТВ българин, живеещ в Барселона. Той е бил на 500 метра от мястото на инцидента. Наблизо имало и други българи, но те не са пострадали.всички са живи и здрави.

Засега няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефонина посолството в Испания: 0034 913 455 761; 0034 913 456 651.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини