Пиринска девойка от Мехомия украси арт пано в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

В един от най-светлите християнски празници, в деня на Голяма Богородица, в градския парк на Разлог бе монтирано пано с изобразена върху него красива мома от Мехомия /б.а.-старото име на Разлог/. Творбата е дело на Йордан Йорданов - художник и преподавател по изобразително изкуство в Югозападен университет "Неофит Рилски". Тя е символ на красотата на пиринската девойка, разложките запески и китната природа на града. За художника, който е родом от Кюстендил, но живее от години със семейството си в Разлог, изобразяването на мехомийската мома е поредното предизвикателство и докосване до местния бит и култура. По този начин денят на Успение на Пресвета Богородица стана начало на още една вдъхновяваща идея за красив и привлекателен Разлог. Това бе и урок на открито за децата,  които се обучават в школата по рисуване, ръководена от Йордан Йорданов.

На откриването на паното присъстваха кметът на община Разлог - инж. Красимир Герчев, съпругата му Ирина, председателят на ОбС-Разлог - д-р Мария Копанарова, много общественици, културни дейци, жители и гости на града. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини