Преглеждат за остеопороза в пенсионерски клуб в Банско

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Информационна кампания под мотото „Да запазим костите си здрави”, ще се проведе днес (сряда) от 08:30 до 10:30 часа в Клуб на пенсионера «Радон Тодев» в Банско. Входът за посетителите е свободен. Те ще научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъжете и жените и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота. Посетителите ще попълват тестове за определяне на личния си риск и ще научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

Събитието „Да запазим костите си здрави!“ е част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза, която се провежда в над 200 страни в света. Целта е повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата. Всеки може да измери костната си плътност и телесния си състав, прегледът струва 10,00 лева. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини