Съдът върна на работа уволнен преподавател в ЮЗУ

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Районният съд в Благоевград отмени като незаконна заповедта на ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски” – доц. д-р Борислав Юруков, за уволнението на преподавателя Янко Б. Отстраненият от работа преподавател работел като главен асистент доктор в катедра „Философски и политически науки" към Философски факултет. Наложено му било дисциплинарно наказание “Уволнение”.

Магистратите възстановяват преподавателя на заеманата от него преди уволнението длъжност. Решението може да се обжалва.

Делото в районния съд бе заведено от уволнения преподавател, който останал без работа за срок от 6 месеца - от датата на прекратяване на трудовото правоотношение на 14.12.2016 г. до 27.10.2016 г. Той е уволнен за „неявяване на работа в течение на два последователни работни дни". Съдът прие иска на ищеца, че прекратяването на трудовото му правоотношение е незаконосъобразно. Причаната – заповедта е издадена на 14.12.2016 година и връчена в същия ден, когато ищецът е бил в отпуск по болест.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини