След дълъг път и в адска жега, Йета пристигна в Мечия парк в Белица

Admin 12 Август 2017 17:53 Региона 0
След дълъг път и в адска жега, Йета пристигна в Мечия парк в Белица
Снимка: Park.belitsa.com

17-годишната Йета пристигна в Парка за танцуващи мечки край Белица. Мецаната пропътува дългия път от родната Албания до България и в петък сутринта с помощта на екип на фондация "Четири лапи"  пристъпи в новия си дом.

Тя е в сектор заедно с други четириноги, но засега е оградена, за да няма допир с тях, докато свикне с останалите животни. Йета все още е под стрес заради дългия път. Транспортирана е при температура от 41 градуса. Наложило се поставянето на допълнителен климатик, който да охлажда специалната линейка. Албански лекари изразили съмнения пред екипа на фондация "Четири лапи", че е възможно мечката да има тумори.

Затова скоро новодомката ще бъде прегледана внимателно от български медици, които да установят здравословното й състояние. Ако се наложи, ще се предприеме спешно лечение.

Йета е втората албанска мечка, която тази година е докарана в парка над Белица. Преди повече от три месеца двегодишният мечок Рику също бе взет от Албания. Той бе намерен в селски двор в планинската област Скрапар в южната част на страната през ноември миналата година. Преместването му обаче бе извършено доста по-късно заради трудностите при оформяне на документите за международен транспорт. С новите двама обитатели от Албания бройкта на четириногите обитатели на парка вече е 26. 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини