Пробация за бивш здравен шеф от Дупница за фалшива диплома

Admin 12 Август 2017 17:14 Региона 0
Пробация за бивш здравен шеф от Дупница за фалшива диплома
Соне Тимчев, снимка: Дарик Кюстендил

Съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и Росен Тимчев, обвинен в извършване на престъпления по чл.324 и чл. 308 от НК.

В периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г. в Дупница Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини