Дипломати на Джаз феста в Банско

Admin 11 Август 2017 22:03 Региона 0
Дипломати на Джаз феста в Банско
Снимки: Община Банско

След американския посланик в България - Ерик Рубин, в курорта Банско гостува и дипломат №1 на Франция у нас - Ерик Льобедел. Причината и за двете визити е 20-ият юбилеен международен джаз фестивал в града под Тодорка. Той се срещна и кмета на общината - Георги Икономов. Двамата разговаряха за развитието на града през последните години, утвърждаването му като ски център и предпочитано място за почивка не само през активния зимен сезон, но и през летния сезон. „Заложихме на различни летни фестивални формати, които да  развият летния ни сезон и да обогатят палитрата от варианти за лятна почивка в планината. И успяхме да постигнем една много добра посещаемост през топлите месеци”, каза Икономов по време на разговора.

Негово Превъзходителство г-н Льобедел сподели с кмета, че през изминалата вечер е бил сред публиката на фестивала, за да чуе известния френски джаз пианист с български корени – Марио Станчев. Посланикът заяви, че е имал възможността лично да се запознае с бележития изпълнител и да разговарят за бъдещо негово участие в тържествата по случай националния празник на Франция.

По време на поредната джаз вечер градоначалникът Георги Икономов удостои с почетния знак на кмета на община Банско г-н Марио Станчев, един от най-популярните джаз музиканти във Франция, за цялостния му принос за утвърждаването на името на град Банско като международен център на джаз културата със своето участие тази година и във връзка с предстоящото му навършване на 70-годишен житейски юбилей през 2018 г.

“Trio inédit”, Марио Станчев, Стоян Янкулов – Стунджи и специалният френски гост Лоран Блументал изпълниха сюита от четири части, доставяйки наслада за сетивата на многобройната публика.

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини