Отиде си доайенът на журналистиката в Благоевград Иванка Лалева

Иванка Лалева
Иванка Лалева

На 71-годишна възраст си отиде доайенът на журналистиката в Благоевград - Иванка Лалева. Жената, която умееше да води и да печели обществени битки и каузи, днес обаче изгуби битката с рака. 

Загубихме една силна жена с остро журналистическо перо. Иванка Лалева – емблема в Пиринския край не само на вестник „Труд”, но и на цялата журналистика, си отиде от този свят. Тя бе непримирима и в професията си, и в живота си. Затова успя да спечели много битки и войни. Но не и тази, в която всички сме обречени – със смъртта.

Иванка обаче ни остави не само написаното от нея, но и примера как да отстояваш позицията си смело и достойно. Да не правиш никакъв компромис със съвестта си, да не се поддаваш на натиска на разни властимащи, когато залогът са истината и справедливостта. Такъв човек не се забравя.

Почивай в мир, Йовано, Йованке! И не спирай да пишеш в небесния вестник смело и страстно, както само ти можеш!    

Поклонението ще бъде в четвъртък от 10 часа в църквата на Старите гробища в Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини