Чистят ударно шахтите в Петрич

Admin 08 Август 2017 13:51 Региона 0
Чистят ударно шахтите в Петрич
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Петрич предприе акция по спешното почистване на отводнителните решетки в няколко квартала на града. Целта е да се освободят от нанос и боклуци шахтите и да се осигури проходимост на водата, за да не се стига да наводнения при силни валежи. Служители вече работят по уборката на отводнителните решетки. Ще се работи на улиците „Тракия”; „Одрин”; „Круша”;  „Кавала”; „Стамболийски”, „Св. св. Кирил и Методий”; „Ал. Стамболийски”, „Христо Ботев”; „Отец Паисий”, „Славянска”; „Княз Борис I”, „Маркова скала”; на моста в квартал „Виздол”; на улиците „Дунав”; „Воден”; „Кочо Мавродиев”, „Одрин”; „Стою Хаджиев”;  „Кочо Мавродиев”, „Стою Хаджиев”; „Чаталджа”; „Одрин”,  „Гурко”; „Варна” и „България”. На една от най-невралгичните точки при дъждовно време – ул. „Пирин”, вече има изградени две нови отводнителни решетки.

Комисията по безопасност на движението излезе с решение и за изграждането допълнително на шест нови отводнителни решетки.

Въведена е и промяна в организацията на движение от вторник /8 август/. Еднопосочно движение се въвежда по ул. „Македония”, от ул. „Атанас Лютвиев” до ул. „Екзарх Йосиф”. Промяна ще има на кръстовището между ул. „Гоце Делчев” и ул. „Христо Ботев”, като се дава предимство на движещите се по ул. „Христо Ботев”. Комисията е излязла с решение на база сигнали на граждани и дава съгласие за изграждането на изкуствена неравност тип „легнал полицай” с очертана пешеходна пътека на ул. „Вардар”. Забранява се паркирането на ППС на отклонението, водещо към тържището за плодове и зеленчуци край село Кърналово, тъй като се създават предпоставки за произшествия. На нарушителите ще бъдат налагани санкции. 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини