Разлог става център на изкуството, красотата и таланта

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Град Разлог отново е домакин на изявите на талантливи музиканти и художници и техните ръководители. Градът, в продължение на две седмици, ще бъде център на изкуството, а духът на красотата и таланта ще витае навсякъде. 

На 6 август стартираха курсовете по китара, оперно и поп-джаз пеене, народно пеене и др. Курсовете се водят от имена като д-р Бинка Добрева, доц. Стела Митева-Динкова, проф. Георг Баич, проф. ЙоргосПанецос, проф. Михаил Петухов, Иван Арабаджиев, Мичо Димитров и др. Директор на Международната лятна академия „Огънят на Орфей“ е г-жа Евгения Тагарева.

На 10 август започват и концертите, като първият ще бъде по класическа китара. Началото е от 18.30 ч. на импровизирана сцена в Централния градски парк на Разлог. На 12 август от 19.30 ч. ще се проведе концертът по фолклор, на 13 август от 18.30 ч. вокален поп-джаз концерт.

Лятната академия ще приключи на 20 август, като закриването ще бъде с концерт и много изненади за публиката. Организатори на събитието са Фондация „Огънят на Орфей“, Община Разлог  и НЧ „15.09.1903-1909“, с подкрепата на Министерството на културата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини