Кола излетя в дълбоко дере в Пирин, петима са в тежко състояние

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Петима мъже са ранени при тежка катастрофа в Пирин планина. Пострадалите са настанени за лечение в болницата в Благоевград, трима от тях са в критично състояние.

Инцидентът е станал след в събота към 22.30 часа на пътя от хижа „Загаза” към град Кресна, на 1400 метра надморска височина.

По това време компанията се прибирала към града с лек автомобил „Фолксваген Голф“. Един километър след хижата шофьорът загубил контрол над управлението, автомобилът излетял от пътя и паднал в дълбоко дере.

„Категорично автомобилът не е паднал в 100-метрова пропаст, а в дълбоко дере. Наши служители са слезли в дерето и са срязали ламарините, за да извадят тримата тежко ранени мъже. Другите двама успели сами да излязат и да се върнат в хижата, където съобщили за тежкия инцидент. Шофьорът е в най-тежко състояние”, каза директорът на РД ПБЗН в Пиринско комисар Георги Пармаков.

Кметът на община Кресна – Николай Георгиев заяви, че четирима от пострадалите са от града, а един от тях е от Благоевград. Всички са на възраст от 26 до 31 години. Той допълни, че жителите на Кресна са готови да организират акция по кръводаряване. 

"Готови сме да помогнем с каквото можем", подчерта градоначалникът.

Хижата се намира на 25 километра от Кресна. В нея е имало много посетители, които също се включили в спасителната акция по изваждането на мъжете от смазаната кола. „Трима са в хирургия, един е в реанимация”, заяви градоначалникът на Кресна.   

Пострадалите са с различни травми - счупени ребра, пробит бял дроб, фрактура на черепа, фрактура на крак, откъснато ухо, множество контузии, хематоми. На всички са взети кръвни проби за алкохол. 

 


 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини