Елхан Кълков: Булгартабак ще изплати парите на тютюнджиите в Сатовча

Снимка: БГ НЕС, архив
Снимка: БГ НЕС, архив

Водим разговори с ръководството на „Булгартабак”-София по проблема с неизплатените възнаграждения на тютюнопроизводителите в Неврокопския край. Идеята е предприятието да стане цесионер на фалиралото гръцко дружество „Михайлидис Лийв Табако” и да изплати дължимите пари на хората. Това заяви за ИлинденПрес пиринският депутат от ДПС - Елхан Кълков. Той изрази увереност, че скоро проблемът ще бъде решен и стопаните ще си вземат парите за предаденото продукция от реколта 2016 г. Гърците дължат около 1,6 милиона лева на тютюнджиите, като 1 милион от тази сума се дължи на земеделци от община Сатовча.

„Последната ми информация е, че представители на „Булгартабак”-София са взели от хората приемо-предавателните протоколи и другата документация, но са открити несъответствия и дублиране на договорите. От дружеството трябва да прецизират книжата и се надявам да започне реалното изплащане на парите на тютюнопроизводителите”, увери депутатът Елхан Кълков. Той подчерта, че винаги, когато има възможност, поставя въпроса за неизплатените възнаграждения в Комисията по земеделие към НС. „Доколкото знам, тази година също има стопани, които са сключили договори с гръцкото дружество. Хората са се доверили, тъй като договорите се подписват в началото на годината, а тогава нико не е очаквал, че фирмата ще се окаже некоректна и няма да изплати парите за миналогодишната реколта”, призна пиринският депутат.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини