ЮЗДП затяга мерките срещу незаконния превоз на дървесина

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

15 временни контролни горски пункта предстои да бъдат открити скоро на територията на Югозападното държавно предприятие. Създаването им е допълнителна мярка срещу незаконния превоз на дървесина и стъпка към постигане на по-висока ефективност при опазване на горите.

Пет от пунктовете са в Благоевградска област – в районите на държавните горски стопанства в Гърмен, Якоруда, Петрич, Гоце Делчев и Разлог. В областите Кюстендил и Софийска се предвижда да бъдат разкрити по четири контролни поста – в Дупница, Радомир, Кюстендил, Брезник, Самоков, Елин Пелин, Ихтиман и Етрополе. Останалите два ще бъдат позиционирани в териториалните поделения в Белово и Тетевен.

На временните горски пунктове ще се извършват дежурства по утвърдени графици. Служителите ще следят за законния произход на транспортираната дървесина, дивечови и други недървесни горски продукти, като ползват автомобили със специален режим на движение. Местата, определени за контролни горски постове, ще бъдат обозначени с табела.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини