Камък се откъсна и рани мъж в Пирин планина, прибират го с хеликоптер

Снимка: Левинс
Снимка: Левинс

Акция по спасяването на мъж, който пострада тежко край Тевно езеро се извършва в Пирин планина.

„В момента хеликоптерът е над пострадалия, дано успеят да го приберат и транспортират за лечение”, казаха планински спасители от Банско. Сигнал при тях е получен малко след 15,00 чса. Веднага е сформиран спасителен екип, който поел към Тевно езеро. 

Въздушните екипи на "Лев Инс" и "Активна грижа" са мобилизирани веднага след изясняването на ситуацията с ранения мъж. „Пострадалият е българин, някакъв камък се е откъртил над него и го е ударил лошо. По наша информация раненият е със счупен крак”, уточниха спсители. Те са констатирали и други травми, както и сериозни разкъсвания в областта на едната подбедрица. Поради труднодостъпния район целта е пострадалият да бъде изведен на борда на хеликоптера с лебедка и откаран незабавно в столичната клиника "Света Анна".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини