Енимехмедов: Направих реклама на Доган, качих го в световната политика

Снимка: BiT
Снимка: BiT

Октай Енимехмедов, който през 2013 г. се опита да простреля Ахмед Доган с газов пистолет на форум на ДПС, си смени името. Той започнал да се изписва като „Енимехмед“, махайки окончанието „ов“. Бившият затворник гостува в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич по BiT.

Той обясни решението да си смени името така: „Това е свързано в дълбочина с начина, по който преди са сменяли местните власти нашите имена, на нашите предци, поколение назад – две. Затова, че са им сменяли имената и понеже аз получих лошо отношение от страна на администрацията в страната и от тази гледна точка съм решил да си махна окончанието „ов“ , което свързва една такава част от православието, която не е присъща за мен. Аз не я усещам близко до себе си, но я уважавам.“

Решението на Октай било свързано и с отношението към него от страна на следствени служби, съдебна система, политическо пространство и мафия. „Не ме оправдаха, а ме тикнаха в затвора“, обясни той.

Стрелецът по Доган каза, че видял много тежки истини в бургаския затвор, които се потулвали. Това бил комунистически затвор, в който нямало тоалетни. Той обясни и че Горан Горанов е бил убит в килията си.

Октай отвърнал подобаващо на цигански тартор, който се опитал да влезе в килията му. Вседствие обаче пазачи атакували Енимехмедов и му спукали главата.

Октай заяви, че се заканил, че някой ден ще се върне в затвора и ще направи масов гроб за някои затворници. Но това било шега.

Наскоро служителка от районно управление в Бургас му се обадила да го вика като свидетел по дело, за което той не знаел нищо. Октай заяви, че не иска никой да го вика и да му отнема от личното време.

Той разкритикува и властта, която се състояла от ГЕРБ и „обединените мафиоти“. По случая с Ахмед Доган, Октай каза, че това вече е минало. Той все пак изкоментира: „В крайна сметка Доган управлява. Направих му все едно реклама и го качих в световната политика.“

Той заяви, че рисува и продава картини и подари едно от произведенията си на журналистката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини