Детските градини в Благоевград ще приемат по-голям брой деца

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Общинските съветници в Благоевград приеха предложението на кмета Атанас Камбитов за сформиране на първа и втора възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече от 28. Целта е родителите да бъдат улеснени и да бъде удовлетворено желанието им за посещение на конкретно детско заведение. Към момента на територията на община Благоевград има 13 детски градини с 26 първи групи.

Анализи сочат, че в последната година се наблюдава тенденция за завръщане на млади семейства от чужбина с деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Към настоящия момент в детските градини на община Благоевград няма свободни места за прием, а в същото време има подадени молби от родители. По тази причина беше прието предложението сформиране на трета и четвърта възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от определения в нормативните документи, но не повече 30. С направените промени се цели да не бъде допуснато да остават деца извън детските заведения.

По време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград бе приета и актуализиран списък със средищните училища в община Благоевград за 2017/2018 година. На територията на община Благоевград6 училища отговарят на изискванията и ще приемат 258 ученици от малките населени места.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини