Невероятни арт склуптури красят зелените площи на Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

От 17 до 25 юли, за втора поредна година, Банско бе домакин на Младежки скулптурен симпозиум. Шестимата скулптори Мартин Митев, Иван Николов, Николай Чемберски, Радослав Ганев, Сергей Печинов и Цветомир Христов, следвали във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”,  Факултет по изобразителни изкуства – катедра „Скулптура”, изваяха от дърво впечатляващи фигури на тема „Непресъхващите извори”.

По-малко от 10 дни им бяха необходими, за да преобразят дървото, превръщайки го в  несекващ извор на вдъхновение. Младите автори, въодушевени от духа и архитектурата на Банско, вложиха частица от себе си и сътвориха изящни шедьоври от дървения материал, водени от своята фантазия и страст към дървообработката.

В центъра на курортния град погледите привличат пластиките „Влюбени”, „Св. Георги”, „Гайдар” и композицията – „Четки”. Внушителен „Змей” посреща жителите и гостите на планинското градче, които предпочетат да направят своята разходка по  ул. „Гоце Делчев”, богата с кътове за отмора, детски площадки и водни алеи.

Новата пейка, разположена в непосредствена близост до емблематичния фонтан за Банско, приканва минувачите да поседнат и за миг да почувстват атмосферата в полите на Пирин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. НЕВЕРОЯТНИ Not
    Невероятни с какво? Много лоша интерпретация по темата \"ЗМЕЙ\" - прилича на някакъв лош макет на дракон от джурасик парк...Или не са имали търпение за новия сезон на GOT..., за малоумна композиция ЧЕТКИ слово не достига?!? Несериозно и за съжаление ПЪЛЕН КИЧ, това ли е съвременната българска скулптура? Похабен ресурс, техника и време
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини