МС одобри 5 млн. лв. за Краище, Лъжница, Буково, Плетена и други села

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук

Министерският съвет одобри  да се отпуснат допълнителни средства за общините в България в размер на 36 615 876 лв. За Благоевградска област общата сума, осигурена допълнително по бюджетите на общините, възлиза на 5 030 000 лв. Това съобщи народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.

500 000 лв. получава община Белица за доизграждане на канализация в с. Краище. По бюджета на община Гоце Делчев ще се преведат средства в общ размер на 1 050 000 лв. От тях 400 000 лв. са осигурени за доизграждане на детска градина в с. Лъжница и 650 000 лв. за ремонт и реконструкция на детска градина в с. Буково. От транша за община Сатовча са предвидени 720 000 лв. за ремонт и рехабилитация на улици на територията на общината и за ремонт и рехабилитация на външен водопровод в село Плетена.

За община Хаджидимово са осигурени 360 000 лв. за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в селата Абланица, Беслен и Теплен.

Средства в размер на 900 000 лв. са осигурени и за община Якоруда за етап -3 и 4 на проекта „Изграждане на път IV-84025 – с. Конарско – с. Бел камен“. С акта на правителството се предоставят средства за ремонт на две училища в община Гърмен – 300 000 лв. за ОУ „Димитър Талев“ в с Хвостяне и 150 000 лв. за училището в с Горно Дряново.

„Средствата са изключително необходими за тези общини. На посещения преди няколко месеца в двете училища, които получават финансиране сега, се запознах с проблемите и нуждата от средства, за да се ремонтират сградите и децата да учат в нормална среда. След като миналата година бяха осигурени средства за общините Петрич и Сандански, сега правителството отпуска траншове и към други общини, защото ГЕРБ се отнася еднакво отговорно към проблемите на всяка българска община без значение от каква политическа сила е кметът”, коментира Даниела Савеклиева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини