ВиК монтира водомер за своя сметка на църквата в Балдево

Снимка: Илюстративна
Снимка: Илюстративна

ВиК-Благоевград монтира измервателни устройства на няколко църкви в Пиринско, които от години ползваха вода безотчетно.

Наскоро служители на водното дружество установили, че храмът „Свети Димитър” в гърменското село Балдево е без водомер. За пропуска веднага е уведомена кметицата на населеното място Илиана Гюрнева. Тя и местните жители събрали пари, за да решат проблема.

„Оказа се, че от ВиК проявиха не само разбиране, но и ни помогнаха за тяхна сметка. Ние само подадохме едно заявление, за което платихме 12 лева. Всичко друго – доставка на водомер и монтирането му на водопровода на нашия храм, направиха хората от ВиК. Лично благодарих на управителя на дружеството в Благоевград – инженер Росица Димитрова, че само за седмица оправихме нещата”, сподели Гюрнева.

Тя разкри, че местните хора предварително събрали по-голяма сума пари, тъй като очаквали, че сами ще трябва да плащат за всички разходи.

Сега средствата ще се използват за направата на пътека от задния вход на светата обител до портата на църквата.

Подобен проблем с липсата на водомери са имали и няколко села в община Хаджидимово. „Там действаме по същия начин. Помагаме за монтирането на измервателни устройства. Искам да подчертая, че не става дума за големи разходи на вода и за високи сметки. Но за нас е важно всичко да е законно”, коментира управителят на ВиК – Росица Димитрова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини